Hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek houdt in dat de huidige hypotheek wordt afgelost en er een nieuwe hypotheek wordt afgesloten. Dit is mogelijk voor de zowel zakelijke als particuliere branche. 
Een hypotheek oversluiten worden in de meeste gevallen interessant wanneer de aangeboden rente lager is dan de rente op uw huidige hypotheek. Als gevolg hiervan zult u minder rente aflossing betalen en daardoor bent u goedkoper uit per maand. Tijdens het overstappen heeft u in enkele gevallen de mogelijkheid om hypotheek vorm te wijzigen. Bereid u goed voor op zon besluit en informeer u zelf van te voren goed. Hieronder leest u in enkele stappen het oversluiten van hypotheek werkt.

Redenen voor het oversluiten van uw hypotheek

-lager maandlasten
-verbouwingsplannen
– einde rentevaste periode
-meer aflossingszekerheid

Noteer voor uzelf wat voor u de voornaamste redenen zijn dat u wilt overstappen. 

Uw huidige hypotheek

Voor u overstapt op een nieuwe hypotheek is belangrijk om te weten wat uw huidige hypotheek inhoud. Zo weet u of u de overstap veilig kunt maken. Hoelang is uw rentevastte periode? Wat is het rentepercentage? Stel uzelf kritisch de vraag: kan ik overstappen ?

Nieuwe hypotheek

Tijdens de zoektocht naar uw nieuwe hypotheek kijkt u naar wat de voornaamste redenen zijn dat u wilde oversluiten. U kunt informeren bij verschillende hypotheek verstrekkers wat zij aanbieden. 
Wanneer u de nodige informatie heeft verzameld gaat u de offertes vergelijken. U kijkt hierbij na welke hypotheker het beste aansluit bij uw wensen. Maar ook bij welke hypotheker voelt u zich het fijnst. Spreek hier eventueel over met een deskundige.
Naar dat u geïnformeerd heeft kunt u nu de hypotheek kiezen. U neemt contact op met de hypotheker. Vanaf hier zal de hypotheker u meenemen in het traject. U heeft hier het voordeel dat u beter geïnformeerd bent van te voren. Hierdoor kunt u een hypotheek afsluiten waar u zich beter bij voelt en u geld bespaart.