Een incassobureau voor al je incassozaken

Als je een debiteur hebt die niet betaalt dan zal je helaas op een gegeven moment toch de keuze moeten maken om de zaak uit handen te geven. Een incassobureau helpt je om alsnog de openstaande factuur te vorderen van je debiteur. Bij een incassobureau krijg je een persoonlijke incasso manager die je rechtstreeks kan benaderen via de telefoon, e-mail en chat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een uitgebreid online platform. Op dit platform vind je al je debiteuren en incassozaken terug. Je incasso kan je eenvoudig overdragen aan het incassobureau door het te uploaden op het platform. 

Constant op de hoogte gehouden worden over je incassozaak

Je kan uiteraard altijd voor vragen of advies terecht bij je persoonlijke incasso manager. Daarnaast kan je de gehele tijd op het online platform de staat van je incassozaken volgen. Je wordt ook geïnformeerd via de app, e-mail of een telefoontje als er iets veranderd in een van je incassozaken. Op het moment dat het gelukt is om je factuur te incasseren dan ontvang je binnen 24 uur het geld op je rekening. Als dit om de een of andere reden niet gelukt is en er moeten juridische stappen genomen worden dan kan het incassobureau je ook hierin bijstaan. 

Altijd op zoek naar de beste oplossing

Er zal altijd geprobeerd worden om op een respectvolle manier je debiteur te benaderen. Persoonlijk contact is erg belangrijk om een oplossing te vinden voor de betaling. Op het moment dat het niet mogelijk is voor de debiteur om de factuur in een keer te voldoen dan zal er geprobeerd worden om een betaalregeling te treffen. Er kunnen vele redenen aanwezig zijn waarom je debiteur de factuur niet betaald heeft en dit betekent niet altijd dat er geen wil aanwezig is om dit te doen. In sommige gevallen is er bijvoorbeeld sprake van onmacht en biedt een betalingsregeling een uitkomst. 

Andere diensten die aangeboden worden door het incassobureau

Naast het uit handen nemen van je incassozaken kan een bureau je ook helpen met je debiteurenbeheer. Debiteurenbeheer en met name de strikte uitvoering hiervan is een taak die de meeste ondernemers niet graag uitvoeren. Je wilt natuurlijk niet de goede relatie met je klant op het spel zetten. Een incassobureau kan voor een efficiënte uitvoering van het debiteurenproces zorgen. Hierdoor zullen je klanten sneller gaan betalen, verbetert je cashflow en daarnaast krijg je een hogere klanttevredenheid ervoor terug. Ook kan een incassobureau je helpen met het verschaffen van een kredietrapport over een potentiële klant.

Incassonet | Incasso makkelijk gemaakt.

De kosten voor het inhuren van een incassobureau

Bij debiteurenbeheer ben je iedere maand een vast bedrag kwijt zodat je een transparant overzicht hebt van de kosten. Bij een incassozaak betaal je 15 procent over de hoofdsom met een minimum van 15 euro. De debiteur betaalt de incassokosten en wettelijke rente die over de hoofdsom berekend wordt. De incassokosten worden over het algemeen berekend naar aanleiding van de Wet incassokosten (WIK), tenzij je een bepaling hebt opgenomen in je Algemene Voorwaarden die hiervan afwijkt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *