Boekhouder Lunteren nodig? 3 redenen voor een zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer heb je veel aan je hoofd. Vooral eenmanszaken en eigenaars van kleine ondernemingen staan er alleen voor, althans tot het bedrijf met succes is opgericht en je de middelen hebt om werknemers in dienst te nemen. Als eenmanszaak moet je je niet alleen bezighouden met je eigenlijke product of dienst, maar zijn er ook taken zoals klantenwerving, marketing, administratieve activiteiten en de boekhouding. Vooral starters lijkt een boekhouder te duur te zijn.

Wie pas zelfstandig is, heeft een drastische drang om geld te besparen. In de praktijk komt dit tot uiting in de wil om elk detail in het bedrijf zelf te doen – acquisitie, biedingen, orderbeheer, verkoop, marketing en, uiteraard de boekhouding. Dit bespaart immers geld, dat in een pas opgerichte onderneming toch al niet in overvloed voorhanden is. Maar heeft de doe-het-zelf optie echt altijd zin? De reikwijdte van de boekhouding en de vraag of je het zelf moet doen of een boekhouder moet inhuren om het voor je te doen, is de grote vraag.

Voordelen van een boekhouder

De voordelen van een boekhouder zijn erg talrijk en mogen absoluut niet worden onderschat. Hieronder drie belangrijke redenen waarom ondernemers kiezen voor een boekhouder in Lunteren.

  1. Je bespaar kostbare tijd dankzij een boekhouder. Heb je ooit berekend hoeveel tijd je kwijt bent als je de boekhoudkundige taken zonder enige kennis of hulp zelf uitvoert? Het zal je niet verrassen dat de boekhouding van een onderneming, zelfs al is het maar een eenmanszaak, enorm veel tijd in beslag neemt. De boekhouder geeft je die tijd terug.
  2. Een boekhouder houdt de vele formulieren bij. De boekhouder vult de formulieren in en archiveert ze, zodat de ondernemer zich met andere taken kan bezighouden. Een bekwaam boekhouder kan profiteren van de nieuwste belastingwetten en de cliƫnt geld besparen.
  3. Het is moeilijk voor een ondernemer om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen in de belastingwetgeving. Of boekhoudkundige trends. Een boekhouder kan objectief advies geven over hoe de winst van een onderneming kan worden verhoogd. Hij kan advies geven over tal van onderwerpen in verband met ondernemingen. Zoals bijvoorbeeld fiscale wijzigingen, financiĆ«le resultaten over mogelijke scenario’s voor bedrijfsuitbreiding, en bankleningen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *