incassoadvocaat

Waarom het raadplegen van een incassoadvocaat handig is

Als je een eigen bedrijf hebt kan het nog wel eens het geval zijn dat er iemand zijn facturen niet betaald. Dit kan een erg lang proces zijn voordat de debiteur betaald, of soms betaalt hij zelfs helemaal niet. Een goede oplossing hiervoor is het inschakelen van een incassoadvocaat. Je kan denken dat het een flinke stap is om naar een incassoadvocaat te gaan om een incasso te regelen maar dat valt reuze mee.. Daarnaast is het vaak helemaal kosteloos. In dit blog lees je meer over waarom het een goed idee is om een incassoadvocaat in te schakelen.

Incassoadvocaat met no cure no pay regeling

Nu vraag je jezelf af waarom een incasso een incasso in sommige gevallen helemaal kosteloos is. Dit komt door de no cure no pay regeling. Deze regeling betekent letterlijk: geen oplossing, geen betaling. Dat betekent als je een incassoadvocaat inschakelt met deze regeling dat je niks hoeft te betalen als de incasso niet succesvol wordt voltooid. Daarnaast worden de kosten voor de incasso verhaald op de debiteur. Hierdoor gaan alle kosten niet naar jou maar naar de wanbetaler. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken dat de incasso niet goed verloopt. Aangezien de incassoadvocaat niks verdient als de zaak niet wordt opgelost. Er komen alleen kosten bij kijken als de procedure gerechtelijk wordt. Gelukkig worden bijna alle incasso’s buitengerechtelijk opgelost. Daardoor komen er bijna altijd geen kosten bij kijken. Je moet natuurlijk als onderneming zelf er het best uitkomen, zodat je geen verlies maakt op een incasso. Je hoeft zelf vrij weinig te regelen en in veel gevallen komt het niet tot een rechtszaak

Wanneer kan ik een incassoadvocaat inschakelen

In veel gevallen kan je een incassoadvocaat inschakelen. Als de betalingstermijn is verstreken heb je al het recht om deze advocaat in te schakelen. Wel is het verstandig om zelf eerst verhaal te halen bij de persoon die niet heeft betaald. Als de debiteur meer dan 25.000 euro schuld heeft moet er sowieso gebruik gemaakt worden van een incassoadvocaat. Een deurwaarder of incassobureau kan deze hoeveelheden niet incasseren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *