boekhouder

Hulp bij je belastingaangifte door een boekhouder

Je belastingaangifte: je kunt er als ondernemer of eigenaar van een bedrijf niet omheen. Veel ondernemers zien er tegenop om deze taak te doen en stellen de klus tot op het laatste moment uit. Het doen van belastingaangifte kost namelijk tijd en rekenwerk, en het is belangrijk dat je het op de juiste manier doet om fouten te voorkomen. Gelukkig kun je het laten doen van je belastingaangifte uitbesteden aan een boekhouder

In dit artikel lees je alles over hulp bij belastingaangifte door een boekhouder. 

Belastingaangifte uitbesteden aan een boekhouder: hoe werkt het?

Er zijn twee verschillende soorten aangifte die je moet doen als ondernemer. De aangifte van de omzetbelasting moet ieder kwartaal worden gedaan, en de aangifte inkomstenbelasting jaarlijks. Je kunt beide taken aan een boekhouder uitbesteden. 

Ze nemen dan de volledige taak van je over. Een boekhouder inschakelen voor je belastingaangiftes heeft verschillende voordelen:

  1. Een boekhouder weet precies wat de huidige regels zijn bij de belastingdienst, en welke eventuele belastingvoordelen er voor jouw situatie gelden. Zo mis je geen interessante aftrekposten en betaal je nooit te veel belasting. 
  2. Je weet zeker dat je belastingaangifte op de correcte manier en volgens de wettelijke eisen wordt ingediend. De kans op fouten is daarom minimaal. 
  3. Je bespaart tijd als je de belastingaangifte niet zelf hoeft te doen en houdt daardoor tijd over voor je onderneming.

Kosten belastingaangifte uitbesteden 

Er zijn verschillende soorten belastingaangiftes die je kunt laten doen door een boekhouder volgens Boekhouder Gids. Zo betaal je voor het laten doen van je belastingaangifte als particulier gemiddeld tussen de 115 en 165 euro per jaar. De kosten voor het uitbesteden van de belastingaangifte ondernemers en zzp’ers zijn vanaf 250 euro per jaar. 

Als je hulp wil bij de aangifte inkomstenbelasting betaal je hiervoor gemiddeld 35 euro per keer. Voor hulp bij loonbelasting betaal je rond de 32,50 per medewerker per maand. Aangifte dividendbelasting kost 55 euro per keer, en aangifte vennootschapsbelasting kost 75 euro per keer.

Hieronder zie je deze prijzen voor de verschillende belastingaangiftes in een overzicht.

Soort belastingaangifte  Gemiddelde kosten, exclusief btw
Aangifte inkomstenbelasting Onderdeel van een pakket
Aangifte omzetbelasting €35,- per keer
Aangifte loonbelasting €32,50 per medewerker per maand
Aangifte vennootschap belasting €75,- per keer
Aangifte dividendbelasting €55,- per keer

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *