shoppen

Waarom niet elke dag kiezen om voordelig te shoppen?

Het zijn moeilijke tijden. Om te besparen kun je heel wat maatregelen nemen waaronder het een graadje lager draaien van de verwarming of het beknibbelen op aankopen in de supermarkt. Misschien is het eerste niet altijd het beste idee, want daardoor verlies je een stukje woon- en leefcomfort. Met deze tips ontdek je nog andere mogelijkheden.

1+1, 3+2, …

Een belangrijke tip is om de promoties in de winkels in het oog te houden. Koop je steeds frisdrank van hetzelfde merk en staat deze nu in promotie? Koop dan enkele stuks meer zodat je een kleine voorraad aanlegt. Let wel op met de vervaldatum. Als je te veel koopt en de frisdrank niet op krijgt voor de vervaldatum, belanden ze in de vuilnisbak en dat is pas weggesmeten geld. Toch kun je jouw voordeel doen door regelmatig de folders door te nemen van verschillende winkels. Belangrijk is te beseffen dat je niet voor één promotie tien kilometer ver moet rijden want dat is zonde van de brandstof. Zo loop je het beoogde voordeel mis door verhoogde transportkosten. Goed overwegen is dus de boodschap.

Online koopjes

Wil je een grotere aankoop doen, dan kun je maar beter eens kijken of er tweedehands alternatieven zijn. Niet meteen gevonden wat je zocht? Surf dan zeker eens naar een online veiling en kijk of de productcategorie die je zoekt in de veilinglijst staat. Een veilinghuis biedt vaak overstock en goederen uit een faillissement aan. Het openingsbod geeft alvast een indicatie van de waarde en met een beetje geluk scoor je een mooi item aan een aantrekkelijke prijs. Altijd handig wanneer de veilingsite aangeeft hoeveel de totaalprijs zal bedragen en je een overzicht krijgt van de veilingkosten. Ondanks deze extra kosten kun je vaak een koopje doen. Ideaal dus als je wilt besparen!

Hoewel we de charme van openbare veilingen niet willen ontkennen, heeft het world wide web het vandaag mogelijk gemaakt dat je overal en altijd mee kunt bieden. Heb je een leuk item gezien maar ben je toevallig op reis? Geen probleem aangezien er vele openbare veilingen intussen online verlopen. Weg dus met de stress om ter plekke aanwezig te zijn. Bovendien ben je in realtime op de hoogte van het verloop en  de uiteindelijke eindprijs die er voor elk item geboden wordt. 

Voordeelcodes

Vergeet ook niet om een lijstje aan te leggen met voordeelcodes. Vaak heb je door een lidmaatschap, als klant of via je werk bepaalde voordelen, zoals een code waarmee je korting krijgt in verschillende winkels. Wanneer je de code niet bijhebt wanneer je een aankoop doet, is het vooral jammer dat je niet volop kunt genieten van die voordelen. Dus dat notitieboekje met codes wordt binnenkort een standaard item om mee te nemen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *